-->

7 Interessante Feiten Over Mosselen, Dieren die Geen Hersens Hebben

 

Interessante Feiten Over Mosselen

7 Interessante Feiten Over Mosselen, Dieren die Geen Hersens Hebben

Schelpen zijn in overvloed te vinden in de zee. Een soort zeevruchten die taai is, is erg lekker om te eten. Dit dier met twee schalen heeft meer dan 10.000 soorten verspreid over de hele wereld. Naast de heerlijke smaak hebben oesters ook interessante weetjes die de moeite waard zijn om te weten. Welnu, hier zijn 7 interessante feiten over mosselen. Kom op!

 

1. De oorsprong van schaaldieren

Volgens hun wetenschappelijke naam worden kokkels ingedeeld in de klasse tweekleppigen (twee schelpen). De schaal op het lichaam van deze tweekleppige schelpdier kan niet worden gescheiden en is een enkele eenheid. Weet je, behalve dat het als huis fungeert en zijn zachte lichaam beschermt, hoe de schaal van een schelpdier wordt gevormd?

 

Uit verschillende bronnen wordt gesteld dat de schelp op de schelp niet vanzelf verschijnt. Wanneer ze uitkomen, dragen sommige baby-kokkels de schaal niet onmiddellijk. Deze schelp verschijnt naarmate de mossel ouder wordt.

 

De basisingrediënten van schelpdieren bestaan ​​uit opgehoopte kalk opgelost in water. Deze verzameling kalk vormt een schil en wordt de periostracumlaag genoemd. De kleur van de schelp varieert afhankelijk van de kleur van de klieren in het lichaam van de schelp.

 

2. Schelpen zijn als stil, maar eigenlijk bewegen ze

Schelpdieren worden vaak als luie dieren beschouwd en vertoeven graag op de zeebodem. Veel mensen denken dat mosselen hun lichaam niet kunnen bewegen zonder de hulp van zeestromingen. Maar het blijkt dat dit dier een soort poot heeft die uit de schaal steekt.

 

De poten van de tweekleppige schelpdier of de byssus genoemd, zijn als een platte tong. Byssus in schelpen dient om het lichaam te helpen bewegen door het zand eromheen te duwen.

 

Naast het kunnen lopen met byssus is er één type schelp die kan springen, namelijk de schelp. De sint-jakobsschelp kan zijn lichaam van de oceaanbodem naar boven slingeren en lijkt op en neer te springen. Dit kan gebeuren omdat de schelp van de sint-jakobsschelp dunner is dan de andere schelpen. Niet alleen dat, met een dunne schaal wordt zijn lichaam automatisch licht en kan hij vrij zwemmen.

 

3. Jonge mosselen zijn mannelijk

Volgens onderzoeksresultaten verkregen door het Britse National Oceanography Centre in 2012, verklaarde dat de uitgekomen Antarctische mossel (Lissarca Miliaris) altijd mannelijk zal zijn. Als ze opgroeien, zullen de kokkels in een vrouwtje veranderen om het voortplantingsproces uit te voeren. Dit vermogen van schelpen is gebruikelijk voor hermafrodiet of dieren met meerdere geslachten.

 

4. Kokkels hebben geen hersens, net als zeesterren

Een ander interessant feit over mosselen is dat ze geen hersens hebben. Ook al hebben ze geen hersens, dat betekent niet dat ze hun leven niet goed kunnen leven. Sint-jakobsschelpen coördineren hun hele lichaam met behulp van het zenuwstelsel.

 

Het zenuwstelsel bij mosselen bestaat uit drie delen, namelijk het pedaalganglion, het cerebrale ganglion en het viscerale ganglion. Schelpdieren hebben ook nieren, harten en beats.

 

Interessante Feiten Over Mosselen

5. Parels worden gevormd door pijn

Parelsieraden staan ​​bekend om hun hoge verkoopwaarde en prijs. Het kweken van pareloesters is vrij moeilijk en moet in het midden van de oceaan gebeuren, waardoor de prijs vrij duur is. Parels kwamen niet van nature uit het lichaam van schelpen, maar er was menselijk ingrijpen. Niet alle soorten schelpdieren kunnen parels produceren. Maar alleen pareloesterschelpen kunnen het produceren (Meleagrina sp).

 

In het begin zal de mossel denken dat een vreemd voorwerp dat zijn lichaam binnendringt een bedreiging vormt. Om zijn lichaam te beschermen en te versterken tegen bedreigingen, zal de mossel dit vreemde voorwerp met paarlemoer bedekken. Parelmoer is de naam voor de calciumcarbonaatverbinding in de schelpen.

 

Bovendien zullen vreemde voorwerpen die bedekt zijn met parelmoer groter worden en loskomen van het lichaam van de schelp. Het vermogen van dergelijke schelpen wordt door kwekers gebruikt om glanzende en mooie parels te verkrijgen.

 

6. Sint-jakobsschelp, de detective met honderd ogen

Sint-jakobsschelpen zijn niet alleen het doelwit van liefhebbers van zeevruchten. Sint-jakobsschelp heeft iets interessants dat mensen zich niet realiseren. Deze schelpen krijgen ongeveer vijftig tot honderd ogen langs de randen van de schaal.

 

Deze ogen zijn handig voor het detecteren van licht en de beweging van roofdieren die zullen aanvallen. Bovendien is de functie van het schelpoog vergelijkbaar met een reflectortelescoop die is gemaakt door 's werelds grote wetenschapper, Isaac Newton.

 

7. Sint-jakobsschelpen zijn heerlijk, maar behoorlijk gevaarlijk

Voor degenen die van visgerechten houden, moet u bekend zijn met de delicatesse van dit gepelde dier. Veel mensen zijn zelfs bereid meer geld uit te geven om het rauw te consumeren. Behalve dat het heerlijk is en de tong verwent, blijkt dat schelpdieren een verscheidenheid aan voedingswaarden hebben en goed zijn voor de gezondheid. Sint-jakobsschelpen (Amusium pleuronectes) hebben een eiwitgehalte van 72,4%, vet 6,1% en een koolhydraatgehalte van 12,1%.

 

De meeste mosselen zijn echter filtervoeders of voedselfilters die een sifonvormig kanaal op hun lichaam gebruiken. En sommige andere schelpdieren zijn aaseters of aaseters en roofdieren.

 

Het gehalte aan zware metalen in schelpdieren is ook vrij hoog, waaronder kwik, koper (Cu), lood (Pb), cadmium (Cd) en chroom (Cr). Schelpen worden zelfs vaak gebruikt als onderzoeksobject naar de vervuilingsindex van een water. We mogen dus niet te veel schelpdieren consumeren, ja!

 

Dus dat is wat interessante informatie en feiten over schelpdieren die we kunnen overbrengen. Hopelijk is deze informatie nuttig en kan het bijdragen aan ons inzicht. Vergeet niet een reactie achter te laten.

Zie je welGeslotenCommentaar
-->